Skip to main content

Ο καθαρισμός του κτιρίου σας όπως πρέπει να γίνεται! 

Απεντόμωση - Μυοκτονία

Απεντόμωση

Μέθοδοι καταπολέμησης και πρόληψης από την παρουσία κάθε είδους έρποντος εντόμου από την "All for Buildings":

  • Υδροψεκασμοί επιφανειών χαμηλής πίεσης
    Με την διαδικασία αυτή στοχεύουμε στην διοχέτευση του εντομοκτόνου διαλύματος στις επιφάνειες όπου τα έντομα περπατούν, επικάθονται ή έχουν την φωλιά τους στους χώρους των εγκαταστάσεων σας επιτυγχάνοντας τόσο στο βέλτιστο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση των παρασίτων όσο και στην ασφάλεια των ανθρώπων.
  • Υδροψεκασμοί επιφανειών υψηλής πίεσηςΜε την διαδικασία αυτή στοχεύουμε στην διοχέτευση του εντομοκτόνου διαλύματος στις επιφάνειες όπου τα έντομα περπατούν, επικάθονται ή έχουν την φωλιά τους στους χώρους των εγκαταστάσεων. Η μέθοδος αυτή επιλέγεται κυρίως σε βιομηχανικούς ή υπαίθριους χώρους όπου καλούμαστε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες.
  • Δόλωση με μικροσταγονίδια ειδικού GEL
    Αρχικά εντοπίζονται τα σημεία που έχουν τις φωλιές τους ή συχνάζουν οι κατσαρίδες και στην συνέχεια τοποθετείται το δόλωμα. Με αυτόν τον τρόπο η δραστική ουσία μετεφέρεται σε όλο τον πληθυσμό των εντόμων και επιτυγχάνεται η εξόντωσή τους. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία του χώρου ή εκκένωση του χώρου.
  • Υποκαπνισμό (νεφελοψεκασμός)
    Εφαρμόζεται κυρίως σε χώρους που δεν είναι εφικτός ο ψεκασμός (κυρίως αποθηκευτικούς χώρους). Το εντομοκτόνο μέσω ειδικού μηχανήματος που ονομάζετε εκφενωτής, τροποποιείται σε καπνό και πλέον είναι ικανό να διεισδύσει και στα πιο δυσρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν ανεπιθύμητα έντομα. Με την διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπ. Γεωργίας και θα σας επιδίδονται τα αντίστοιχα πιστοποιητικά μετά το πέρας των εργασιών.

Μυοκτονία

Τα τρωκτικά  αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της δημόσιας υγείας όχι μόνο για τις ασθένειες που ματαδίδουν (λεπτοσπείρωση, τύφος ) αλλά και για τις καταστροφές που προκαλούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις με τις ενοχλητικές τους συνήθειες (τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς) ή αποθηκευτικούς χώρους (δοκιμάζοντας αποθηκευμένα τρόφιμα καταστρέφοντας την παραγωγή ενός εργοστασίου).

Η καταπολέμηση τους γίνεται ως εξής:
Με μία μελέτη του χώρου προσβολής αρχικά, ώστε να αξιολογηθεί το μέγεθος της προσβολής καθώς και τα σημεία διελευσής τους, γίνεται εγκατάσταση δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία τα οποία περιέχουν δόλωμα-δηλητήριο. Τα σκευάσματα που  χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν την εξόντωση των τρωκτικών μέσα στις φωλιές τους ενώ επιτυγχάνουν την μουμιοποίησή τους ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη οσμή ή  έκχυση διαφόρων μολυσματικών υγρών.

Η προστασία των εγκαταστάσεων από πιθανή εισβολή τρωκτικών γίνεται με την εγκατάσταση Δολωματικών Σταθμών σε δυο ζώνες:
1. Εγκατάσταση Δολωματικών Σταθμών τύπου σωλήνα περιμετρικά του κτιρίου περίπου ανά 25-30 μέτρα σε  προσεκτικά επιλεγμένα σημεία.
2. Εγκατάσταση Δολωματικών Σταθμών τύπου ratbaitstations σε σημεία πιθανών εισόδων ή διαδρομών που ακολουθούν τα τρωκτικά και ειδικά σε ευαίσθητους χώρους (αποθήκες, αρχεία, γεννήτριες, ηλεκτρολογικοί πίνακες κλπ).
Όλοι οι Δολωματικοί Σταθμοί είναι ασφαλείας (όπως αυστηρά πλέον επιβάλλεται από την Νομοθεσία)